Системи за видеонаблюдение

Системите за видеонаблюдение са предназначени за наблюдение на обекти с помощта на видеокамери. Представляват комплекс от няколко основни компоненти – една или повече видеокамери, устройство за обработка, предаване и запис на данните, сървър за видеонаблюдение или мрежови видеосървъри, както и монитор за изобразяване на видео данните. В тези системи се включват и различни аксесоари. Така изградени, системите позволяват да се следи един или едновременно няколко обекта. В зависимост от сложността им позволяват не само наблюдение на обекти, но и запис на получената информация, нейната последваща обработка и съхраняване.

През последните години системите за видеонаблюдение се радват на особена популярност. PC базираните (компютърни) системи за видеонаблюдение съчетават в себе си много възможности за запис на видео и звук. Същността на една такава система е записващото устройство (DVR или NVR), която цифровизира, записва и компресира сигнала. Сред възможностите на софтуера са:

 • Запис на видео и аудио сигнал в реално време;
 • Наблюдение през WEB;
 • Търсене и възпроизвеждане на записи;
 • Отдалечено преглеждане на записи;
 • Известяване за дадено събитие чрез SMS или E-mail;
 • И много други функции.

Важен момент от изграждането на една такава система е доброто проектиране. Проектирането, изграждането и поддържането на системи за видеонаблюдение са според изискванията и нуждите на потребителите.

Правилно проектирана системата за видеонаблюдени гарантира много високо ниво на ефективност, чрез контролиране на достъпа до обекта.

В съвременния, динамичен, свят видеонаблюдението се развива с бързи темпове, съчетава контролни и охранителни функции:

 • Проследява и записва опити за кражби;
 • Спомага за контрол на персонал;
 • Визуализира и записва всички събития;

Всички камери разполагат с инфрачервена подсветка, което дава възможност за запис на тъмно. Някой имат интелигентни функции, които дават възможност за известяване в момента при настъпило събитие. Необходимите компоненти за изграждане на система за видеонаблюдение са: видео камери, които се свързват към устройство за запис (DVR или NVR) в което е монтиран твърд диск и захранване за камерите.

Системата за видеонаблюдение дава възможност:

 • за отдалечен достъп;
 • онлайн изглед и преглед на запис;
 • както и присъединяване към оперативно дежурен център за видеонаблюдение. По този начин се осъществява контрол и охрана на ограден периметър около обекта;

За да направите най-правилния избор на система за видеонаблюдение се свържете с нас за консултация и изготвяне на оферта.

ИЗГРАЖДАНЕ НА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

 • Неоспорим факт е, че изграждане на такива системи намалява престъпността в пъти, повишава се производителността на труда и се увеличава сигурността на следените обекти.
  Проектирането на системата за видеонаблюдение не включва само монтирането на камери и записващи устройства. Качествено проектираната и изградена система изисква добър екип от проектанти и техници за разгръщането на възможностите на системата. Добре подбраните елементи на системата ще доведе до получаване на оптимална цена и възможности.
 • Проектирането на системата за видеонаблюдение не включва само монтирането на камери и записващи устройства. Качествено проектираната и изградена система изисква добър екип от проектанти и техници за разгръщането на възможностите на системата. Добре подбраните елементи на системата ще доведе до получаване на оптимална цена и възможности.
 • ВИП Сървисис е в партньорство с водещи вносители на системи за видеонаблюдение и аксесоарите за тях. Предлагаме видеорекордери, камери за денонощно наблюдение, IP камери, захранвания, клеми, букси, кабели, аксесоари и специализирани камери в голямо разнообразие и наличност. Екипът от специалисти и инженери ще ви предложи най-добрия проект за изграждане на система за видеонаблюдение и ще го изпълни в кратки срокове и качествено.
 • След изтичане на гаранционния период можем да ви предложим и подръжка на системата в рамките на работния ден, с цел да не се лишавате от ползите на системата.