ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

Видеонаблюдението става все по-популярно и достъпно за всеки. Приложението на видеонаблюдението е изключително широко – може да се използва както в обекти с глобално значение за сигурността, така и за охрана на складове, цехове, частни домове, офиси и т.н. Основно предназначение на системите за видеонаблюдение е да предотвратят нежелани действия от страна на външни лица или персонал.

Съвременното технологично решение за видеонаблюдение осигурява не просто камери, а свързаност между тях и аналитичен софтуер, чрез който автоматично може да се проследява периметъра на охраняваният обект, да се наблюдават общите площи на сградите, да се следи трафикът по пътищата, да се разпознават регистрационни номера на автомобили, да се засичат опасни обекти, да се сигнализира за забравен багаж, да се разпознават лица и други.

Системи за видеонаблюдение

Необходимостта от видеонаблюдение вече присъства във всеки частен, административен и фирмен обект. Изборът на достатъчно полезна и устойчива система за видеонаблюдение изисква определени познания и не е лек процес за неспециалисти в областта.

Какво предлагаме?

Екипът ни извършва проектиране, монтаж и поддръжка на завършени системи за видеонаблюдение. Ние сме на мнение, че присъствието им носи със себе си изключителна сигурност, по-висока работоспособност спокойствие в напрегнатите дни. Осигуряваме проследяването на:

 • Магазини и търговски помещения;
 • Работен персонал в офис и/или магазин;
 • Промишлени обекти и складове ;
 • Паркоместа в нощно време;
 • Дискотеки, барове и увеселителни заведения;.
 • Училища;

Специалистите ни отсяват най-ефикасните конфигурации и качество на техника, които спестяват невероятно много време и ресурси. Присъствието им променя изцяло атмосферата във всяка сграда – присъствието на високотехнологични записващи устройства вдъхва спокойствие и прави излишно присъствието на физическа охрана.  Затова, ефективното изграждане на видеонаблюдение е услуга, от която не бива да се спестява, тъй като тя възвръща стойността си многократно.

Защо да изберете нас за проектиране и монтаж на видеонаблюдение

За разработването на видеонаблюдение за дома, търговският обект, офис етаж от сграда или административна институция се използва еднакво ефективна и високофункционална техника. Начинът на конфигуриране и инсталацията й обаче е не по-малко важен от компонентите й. Нашата фирма предлага не само компоненти за заснемане и проследяване на събитията, но и цялостна система за видеонаблюдение с цена, изгодна за всеки бюджет.

Специалистите ни извършват  първоначален оглед, по време на който отчитат особеностите на терена и впоследствие изграждат най-подходящите за нея конфигурации. Освен компетентността си, те предлагат и висок професионализъм при инсталация. Качественият монтаж осигурява максимално използване на ресурсите на модерните записващи устройства, част от които не биха се проявили при поставяне в погрешни области.

Правилното изпълнение на услугата гарантира най-висока степен на защита за обекта и имуществото ви, както и на първо място – за здравето и живота на близките ви хора. Предварителният оглед е възможност, която не бива да се пренебрегва. Тя ни осигурява пространствената информация, без която не бихме постигнали толкова ефективен резултат сред всички останали фирми за видеонаблюдение.

Съобразно събраните данни подбираме вид апаратура, модел на видеокамерите, брой и точки на локализацията им. Само така структурираната конфигурация предоставя цялостен поглед върху откритото или закрито пространство, и движението около него.

Фирмата ни предлага не само практическо изграждане и монтаж на завършена система, но и последващата й поддръжка. Ние предлагаме комплексна услуга, която реализира най-добрите резултати от функциите на камерите и устройствата за запис и съхранение. Това със сигурност ще донесе желаните във всеки обект сигурност и спокойствие.

Към какъв тип обекти ориентираме вниманието си? Ние осигуряваме проследяване на:

 • Открити и закрити територии през нощта;
 • Търговски обекти и обществени заведения;
 • Видеонаблюдение на работното място;
 • Съмнителни лица около вашият имот и собственост;
 • Жилищни, административни и офис сгради;
 • Производствени складове, паркинги, халета и гаражи;

Защо да инвестираме средства в изграждане на система за видеонаблюдение❓

Камерите за видеонаблюдение, монтирани открито, са ефективна превантивна мярка срещу престъпления – те възпират извършителите на криминални деяния от извършване на нарушения. Влагайки средства в осигуряване на превенция, вие пестите пари в периода на експлоатация на своята видеосистема, ограничавайки кражбите във вашия частен или бизнес имот.

Мога ли да получа достъп до камерите, когато отсъствам от дома❓

Потребителя има непрекъснат достъп към камерите инсталирани в неговите съоръжения от всяка точка на света по всяко време. Можете да свържете неограничен брой камери и да гледате какво се случва онлайн от вашия компютър, лаптоп, таблет и дори мобилен телефон.

На какво се базира изборът на камери за видеонаблюдение❓

Изборът на камерите зависи от множество фактори, включително от определения за целта бюджет. Взема се предвид и тяхното местоположение (на открито или в затворено помещение), както и времето за наблюдение – през деня или денонощно. В зависимост от това каква детайлност на картината се търси, се избират устройства с по-качествен обектив. За търговските обекти са разработени камери с множество допълнителни функции.

Проектиране монтаж и внедряване

ВИП Сървисис е с дългогодишен опит в монтаж и поддръжка на системи за сигурност. Особено важна част от дейността на фирмата е професионалното поставяне на камери за видеонаблюдение, които от десетилетия са предпочитани като единствена алтернатива за проследяване и контролиране на събитията в обекта. Те заслужават допълнителното ни внимание, тъй като присъствието на тези устройства само по себе си, не гарантира проявата на всичките им работни функции. Тя се задейства едва след построяването на видеозаписваща система – проектирането й изисква професионални умения и опит. Правилният монтаж на камери е част от нея – това е дейност, която извършваме съобразно всички особености на теренът, както и на самите записващи устройства.

От екипът ни можете да получите цялостно изградена и високоефективна системи за видеонаблюдение. Процедурата извършваме в няколко последователни стъпки, еднакво значими за крайният успех. Първоначалният преглед на характеристиките на обекта, които са строго индивидуални, е задължителен за избор на подходящи съоръжения. Той е последван от създаване на план за проектиране на бъдещата система.

Същинският монтаж на камери за видеонаблюдение е свързан с поставяне на още много допълнителни прибори, които в крайна сметка се оказва, че поддържат основни функции. Свързването им се извършва внимателно и прецизно, съобразно размерът на площта и всички останали особености на теренът. Последващата поддръжка по време на експлоатация е изключително важна за дългогодишна работа на системата – ние осигуряваме и нея!

Защо ви е система за видеозапис

Видеокамерите заемат все по-голяма част от охраната на външни и вътрешни обекти. Записването на събития е еднакво необходимо и ефективно и при двете – възможността за преглед на всички преминаващи дава изключително предимство при защитата на определено пространство. Извършеният от нас монтаж видеонаблюдение е изключително подходящ и широко приложим за:

 • Частен дом
 • Търговски обект
 • Увеселително заведение  –  бар, ресторант, кафене и др.
 • Голям търговски обект – мол, търговски и хотелски комплекс
 • Бизнес и административна сграда
 • Паркинги, складове, цехове
 • Училища, болници, детски градини, спортни площадки и др.

Записите от видеокамерите ще подпомогнат опазването на собствеността, но и контролът върху наетият в търговски обект персонал – продължителността на работното време и ефективността на работата могат да се проследят само по този начин. Ползите от добре изградената конфигурация за видеозапис са значителни. Те осигуряват:

 • Рязко ограничаване на нападения и кражби
 • Видимите устройства разколебават и плашат нарушителите
 • Опцията за разглеждане на кадри в реално време осигурява светкавична идентификация на нападателите и бързото им откриване
 • Нулев риск от конфликти и кражби от страна на служители в работно време
 • Възможност за непрекъснат контрол от всяка точка на света, чрез свръхмодерните мобилни приложения

Интелигентно инсталираната система за видеозапис изисква точна преценка не само за използваните камери, но и за адаптацията им към особеностите на терена. Тя е продукт на опит, рутина и достатъчно технологични познания, с каквито могат да се похвалят нашите експерти. Те съчетават тези качества с остра интуиция, която им помага да проектират и предоставят на клиентите ни най-качественото наблюдение за техният обект. Знаем, че то винаги е синоним на безопасност и сигурност.

Предимствата на професионално проектираните и внедрени охранителни системи

Конфигурацията от видеокамери е охранителната структура с най-различимо качество на изграждане. Висококачественият монтаж на видеонаблюдение  разгръща всички функции на записващите съоръжения и осигурява желаният краен резултат – проследимост и контрол.

Освен това, такава услуга спестява изключително много финансови средства. Не бива да се забравя, че добре адаптираната система от записващи устройства работи в продължение на години.

Тя се различава според физическите си параметри, но и с функционални особености. Детайлите се разграничават и управляват най-ефективно при професионален преглед. Подборът, проектирането и инсталирането на камерите са дейности, чието самостоятелно извършване  рискува качествата на скъпите високотехнологични устройства, а те могат да предложат наистина много. Професионалната услуга е препоръчвана от всички специалисти.

Оборудването като основна част от системата

Времето е важен фактор при защитата на всички обекти. Неумелите стъпки при монтаж на видео камери и прилежащите им аксесоари забавят операцията, освен че рискуват функционалността на заснемащите прибори. Експертите от фирмата ни работят експедитивно, защото познават отлично компонентите на всеки модел записващо съоръжение. 

Най-актуалните охранителни видеокамери дължат голяма част от функционалността си на набор от изключително важни технически компоненти. 

Окабеляването също е основен етап от изграждането на видео охранителна мрежа. Всяко видеонаблюдение изисква монтаж със захранващи кабели, които се различават по материал, размер, качество и функционалност, като трябва да са съвместими с корпусът на заснемащият прибор.

Разположение в ключови точки

Мястото за инсталация е от основно значение за ползата от една система за наблюдение. Понякога само две устройства, монтирани на подходящото място, са достатъчни за ефективен запис на всички случайни и влизащи в обекта минувачи.  Тази е причината, заради която професионалният монтаж е дейност, извършвана не преди подробен преглед на терена.

Най- уязвимите за нападение зони и входно-изходните области се маркират като “горещи точки“, за които е и основното предназначение на видео камерите. Те обаче се поставят и в други зони – колкото по-голям периметър покрият, толкова по-минимален е шансът за непозволено влизане в обекта.

Стратегически монтираните и правилно окомплектовани охранителни системи за гаранция за ефективност и дългосрочна експлоатация. Професионалната помощ спестява бъдещи разходи за подмяна на ключови елементи от конфигурацията – когато са неправилно свързани или инсталирани в неподходящи зони, те се увреждат (дали от човешко въздействие, или от климатични условия) и скоро се предизвиква необходимост от ремонт.

Доверявайки се на екипът ни, вие получавате един отлично замислен и изпълнен за висококачествено видеонаблюдение монтаж. Професионалното поставяне на камери за видеозапис е сложна и отговорна задача – разчитайте на опитни специалисти, вместо да търсите оторизиран сервиз за ремонт и подмяна на компоненти.

От монтажа на камерите за видеонаблюдение зависи в най-голяма степен ефективността на вашата охранителна система. Ето защо основна дейност на нашата компания е изграждането на различни по мащаб и сложност конфигурации, на базата на предварително изготвен от фирмата ни проект.

Монтажните ни екипи имат не само отлични експертни познания и богат опит, но и съвременно професионално оборудване, с помощта на което монтажите се извършват по най-бързия и качествен начин. Монтажът се извършва след първоначален оглед на обекта, за да бъдат набелязани точките на наблюдение, така че с по-малък брой камери да се покрие максимален периметър от охраняваната площ.

Заслужава ли си да се инсталира безжична система за видеонаблюдение, която е по-удобна, тъй като няма окабеляване❓

Безжичните системи за видеонаблюдение също се нуждаят от захранващ проводник – само видеосигналът се предава безжично, но не и захранването. От безжична система за наблюдение има смисъл само ако липсва друга възможност, иначе е твърде скъпо. Плюсовете на безжичното видеонаблюдение са в по-лесната и бърза инсталация, тъй като не е нужен кабел за видео предаване. Сред минусите можем да изтъкнем: висока цена, нестабилна работа (проблеми с предаването на изображението), уязвимост на вмешателства (не само вие можете да виждате картината от камерите), възможност да се заглуши обхвата на предаване, което ще ви остави без изображение.

Какво се взема предвид при проектиране на система за видеонаблюдение❓

Проектът на система за видеонаблюдение се създава с активното участие на клиента, който дава своето мнение по следните въпроси: къде да бъдат инсталирани камерите (на открито или в помещение), кой тип камери да се използват (цветни или черно-бели), ще се използва ли нощно наблюдение, нужно ли е камерите да записват и звук, къде ще бъде инсталирано DVR устройството, колко време ще се съхраняват записите, достъп до системата – през интернет или локална мрежа и др.

IP камерите дават една значителна гъвкавост при изграждане на системи за видеонаблюдение. 

Това позволява наблюдение на определената за проследяване територията от всяка точка на планетата.

Охрана с IP камери

 ВИП Сървисис предлага на клиентите си проектиране и изграждане на ефективна охранителна система с IP камери за видеонаблюдение. Такава е предпочитана от редица обществени учреждения със засилено посещение като административни, бизнес и офис компании, летища, ж.п. гари, болници, училища, спортни съоръжения, хотелски, търговски и развлекателни комплекси, индустриални заводи.

Голям брой частни имоти – кооперации, затворени комплекси, малки фирмени обекти, също се стремят да се  възползват от качествата й.

Огромно преимущество пред останалите видеокамери е приложимостта им и извън вътрешни зони на сгради – те се използват за контрол и за периметрова охрана в широки открити пространства.

Резултатите са проследяване на всеки детайл в обсега на дейност, което определя високата степен на защита. Изгодната при IP камери цена на компонент и монтаж е допълнително предимство, което никой потребител не трябва да подценява.

Предимството на мрежовите устройства пред аналоговите

CCTV моделите в охранителна система вече са остарели варианти. Затова съветваме клиентите си да заложат на високотехнологичните мрежови камери за наблюдение, за които твърдим със сигурност, че ще предоставят най-ефективната защита на открити и закрити пространства, независимо от площта им.

Тези вариации имат определени преимущества пред стационарните аналогови модели. Мобилната им структура осигурява по-висококачествено проследяване на събития. Интелигентното управление и опцията за преглед на записите от разстояние чрез мобилно устройство, спестява време, физически ресурси и средства при охраната на частни и обществени сгради. 

Интелект

Най-новите модели при записващо-наблюдателните устройства предлагат разнообразие от иновативни решения, засягащи качеството на изображение, обхватът на запис и интелигентни функции, улесняващи охранителите. PTZ моделите (Pan, Tilt, Zoom) са типичен пример за модерно решение за наблюдение и заснемане. Те проследяват и снимат, едновременно осъществявайки  движения във вертикален и хоризонтален радиус. Функцията им да увеличават засеченият в движение обект до 12 пъти, осигуряват на охраната най-детайлната информация, предоставяна от камера.

Тези модели не се нуждаят от време, за да анализират кадрите си, защото това се случва още преди заснемане на кадър. PTZ устройствата са с вграден интелигентен датчик, който подава сигнал към обектива само при отчетено движение или нередност. Те отстраняват проблемът с “празни“записи, както и необходимостта от постоянно вторачване в мониторите, което на практика е невъзможно. Хард дисковете на видеорегистраторите съдържат единствено ценна информация, която се преглежда изключително бързо и лесно.

Автономност на захранване

Окабеляването е сложната и досадна част от монтажът на мрежа за видеопроследяване. Безжичните устройства разрешават този проблем с PoE кабел, който им предоставя най-ценните качества на съвременна видеокамера – автономност. Спестяването на значителни финансови ресурси за кабелни системи, адаптери, монтажни инструменти и професионална услуга, също не бива да се подценява.

По-висока резолюция

Те се отличават и с изключително висока резолюция за охранителен компонент – заснемат образ с над 16 пъти по-голяма разделителна способност, и предлагат двойно по-широк периметър на работа.

Това означава значително повишено количество заснети обекти и детайли. Идентификацията на лица, влезли в кадър, е лесна, защото се разкриват всичките им детайли. За справка – аналоговите камери са способни на резолюция само до около 0,4 мегапиксела.

HDTV технологията усъвършенства няколко пъти качеството на картината. Сравнен с аналоговите възможности, той осигурява до пет пъти по-висока резолюция. Мрежовите записващи устройства с HDTV стандарт осъществяват прогресивно сканиране – то постига перфектна цветова прецизност и точни параметри на изображения – способността на тези модели да заснемат обекти в движение е широко известна. Прекрасната картина определя и леко повишените при безжични мрежови камери цени, в сравнение с други модели записваща техника.

Възможност за наблюдение от всяка точка на света

Удобството от дистанционно управление и контрол при огромни разстояния е основна причина, поради която потребителите са предпочитат цифрови записващи модели за охрана на дом, офис, фирмен обект или друга своя собственост. Инсталирането на специално мобилно приложение е достатъчно, за да се възползват от свръхмодерните опции на тези охранителни устройства.

Сензорният екран се превръща в монитор, където се прожектира запис от охраняваният обект в реално време. Тази възможност създава спокойствие и увереност, към които модерният човек се стреми усилено. Тя е и още една причина за повишените при IP камери за видеонаблюдение цени.

При изграждането на системи за видеонаблюдение, нашата компания използва IP камери или така наречените камери, базирани на интернет протокол. Камерата за IP наблюдение заснема видео и преобразува видео потока в цифров формат, използвайки мрежов протокол, който осигурява маршрутизиране на пакети.

По същество IP камерите са камери за видеонаблюдение плюс мини-компютър. Състоят се от матрица, обектив, централен процесор, процесор за обработка, процесор за компресия и мрежови интерфейс. IP камерата транслира видео сигнала към записващо устройство (сървър), персонален компютър (ако е наличен подходящ софтуер) или към облак. С тази технология имате възможност да следите и контролирате системата за наблюдение през мобилно устройство от всяка точка на света.

Какво представлява IP камерата❓

IP камерата представлява дигитално устройство, което предава компресиран видеосигнал в цифров вид (H.264, H.265, MJPEG, MPEG2000) чрез Ethernet мрежа. Разделителната способност на изображението е ограничена само от матрицата, инсталирана в камерата, възможностите на вградения процесор за обработка на видео данни и честотната лента на LAN. В момента най-широко използваните камери са Full HD 1920×1080 (2Mpix). Предлагат се камери с разделителна способност 4K (8Mpix) и повече.

Каква е степента на защита на IP камерите❓

Степента на механична защита, осигурена от корпуса на камерата, е класифицирана в съответствие с международния стандарт (IEC Publication 529, Cenelec HD 365). При избора на такова оборудване и определяне местоположението на инсталация е много важно да се осигури съответната степен на защита от външни влияния, необходима на съответното устройство.

Каква е практиката на вашата компания при повреди и нужда от допълнителни настройки❓

За разлика от многобройните търговци, предлагащи мрежови камери на свободния пазар, нашата работа не се ограничава само до продажба на системи за видеонаблюдение. Всяка система, изградена от нас подлежи на професионална поддръжка в периода на експлоатация. Когато възникне повреда в работата на някоя от камерите или друг компонент на системата, просто ни се обадете. Технически екип на фирмата ни ще ви посети и ще извърши нужните корекции.

публикации

Системи за видеонаблюдение

Системите за видеонаблюдение са предназначени за наблюдение на обекти с помощта на видеокамери. Представляват комплекс от няколко основни компоненти – една или повече видеокамери, устройство за обработка, предаване и запис на данните, сървър за видеонаблюдение или...

read more

ИЗГРАЖДАНЕ НА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ

Проектирането и изграждането на система за видеонаблюдение е индивидуален процес за всеки отделен клиент. Затова Тъчпойнт подхожда изключително прецизно, като съблюдава конкретните изисквания и нужди на клиентите.

read more